Meny uke 15
07.04 Mandag: Fiskeboller med grønnsaker og potetmos.
Vesteraalens fiskeboller kokt i kraft med hvitsaus av fløtte, hvetemel og egg med litt hvitpepper. Serveres med kokte gulrøtter og potetmos av ekte skrelte poteter med ektesmør og fløtte.
Innholdet per 100gr: Kcal 90,98gr/ Fett 2,13gr/ Mettede fettsyrer 1,29gr/ Karbohydrat 12,96gr/ Sukkerarter 2,09gr/ Kostfiber 0,11gr/ Protein 4,57gr / Salt 0,59gr
09.04 Onsdag: Pølse-grateng med fullkorn pasta og tomatsaus.
Grateng er laget av Grillpølser og ferske grønsaker; potet, kålrabi, løk, brokkoli, bønner og kikerter kokt sammen i en gryte med olivenolje og krydder; pepper og oregano. Den er blandet med fullkorn pasta og tomat saus laget av tomat pure, hakkede tomater, melk hvete og smør. Til slutt drysset med revet ost på toppen og bakt i oven.
Innholdet per 100gr: Kcal 116,35/ Fett 5,13gr/ Mettede fettsyrer 2,62gr/ Karbohydrat 10,77gr/ Sukkerarter 2,21gr/ Kostfiber 1,9gr/ Protein 5,54gr / Salt 0,31gr
10.04 Torsdag: Hjemmelaget gulrotrundstykker med smør og pålegg.
Hjemme bakte rundstykker med gulrot og sammalthvetemel servert med variert pålegg som skinke, salami, postei, paprika osv.
Innholdet per 100gr: Kcal 188,65gr/ Fett 6,78gr/ Mettede fettsyrer 3,2gr/ Karbohydrat 21,60gr/ Sukkerarter 2,44gr/ Kostfiber 2,98gr/ Protein 6,45gr / Salt 0,26gr
11.04 Fredag: Pizza.
Hjemme bakt pizzabunn av sammalthvetemel med kjøtt/sopp tomatsaus drysset med ost og stekt til slutt i oven.
Innholdet per 100gr: Kcal 152,89gr/ Fett 3,63gr/ Mettede fettsyrer 1,78gr/ Karbohydrat 21,40gr/ Sukkerarter 1,91gr/ Kostfiber 2,80gr/ Protein 6,26gr / Salt 0,11gr
Meny uke 16
14.04, - 21.04, Stengt
Meny uke 17
21.04 Mandag: Påske
23.04 Onsdag: Fiskegrateng av torsk.
Hjemmelaget fiskegrateng av torsk kokt i en gryte med lapskausblanding, løk stekt i olivenolje og krydret med hvit pepper. Blandet med fullkorn pasta og fløtesaus krydret med muskat og karri drysset med rødpaprika og revet ost på toppen, stekt til slutt i oven.
Innholdet per 100gr: Kcal 107,27gr/ Fett 6,24gr/ Mettede fettsyrer 3,72gr/ Karbohydrat 3,54gr/ Sukkerarter 1,7gr/ Kostfiber 0,19gr/ Protein 3,73gr / Salt 0,20gr
24.04 Torsdag: Tomatsuppe med brød og smør.
Tomatsuppe er laget av ferske grønsaker; brokkoli, blomkål, gulrøtter, kålrabi, poteter, tomatpure, løk, hakkede tomater og rød paprika kokt sammen og blendet med mikser, krydret med laurbærblad, allehånder, pepper og lett rømme. Serveres med fullkorn brød og Bremykt smør.
Innholdet per 100gr: Kcal 88,21gr/ Fett 2,40gr/ Mettede fettsyrer 0,92gr/ Karbohydrat 12,83gr/ Sukkerarter 2,22gr/ Kostfiber 1,49gr/ Protein 2,71gr / Salt 0,36gr
25.04 Fredag: Chili con-carne med fullkorn ris.
Chili con carne laget av storfe kjøttdeig, blendede bønner, kikerter, tomatbønner og hakkede tomater kokt i gryte med olivenolje. Serveres med naturelt fullkorn ris..
Innholdet per 100gr: Kcal 104,11gr/ Fett 5,25gr/ Mettede fettsyrer 1,85gr/ Karbohydrat 10,74gr/ Sukkerarter 2,55gr/ Kostfiber 1,88gr/ Protein 5,14gr/ Salt 0,28gr