Mat / Meny

Vi har egen kokk, Waldemar, som lager varm mat til oss 4 ganger i uken . Han lager det aller meste av maten fra bunnen av. Vi severer også et grønnsaksfat til alle barn ved 10-tiden, og oppskåret frukt kl. 15.00. All mat og drikke fås nå i barnehagen.

Meny uke 38

                           

15.09 Mandag:      Chili con-carne med fullkorn ris.

Chili con carne laget av storfe kjøttdeig, blendede bønner, kikerter, tomatbønner og hakkede tomater kokt i gryte med olivenolje. Serveres med naturelt fullkorn ris..

Innholdet per 100gr: Kcal 104,11gr/ Fett 5,25gr/ Mettede fettsyrer 1,85gr/ Karbohydrat 10,74gr/ Sukkerarter 2,55gr/ Kostfiber 1,88gr/ Protein 5,14gr/ Salt 0,28gr

17.09 Onsdag:      Håndstekte karbonader med grønnsaker og ris.

Håndstekte karbonader servert med brunsaus kokt på kjøttkraft, løk og krydder, dampkokte brokkoli og fullkorn ris.

Innholdet per 100gr: Kcal 107,90/ Fett 6,29gr/ Mettede fettsyrer 2,24gr/ Karbohydrat 6,03gr/ Sukkerarter 1,36gr/ Kostfiber 0,58gr/ Protein 5,79gr / Salt 0,94gr

18.09 Torsdag:      Fiskeboller med grønnsaker og potetmos.

Vesteraalens fiskeboller kokt i kraft med hvitsaus av fløtte, hvetemel og egg med litt hvitpepper. Serveres med kokte gulrøtter og potetmos av ekte skrelte poteter med ektesmør og fløtte.

Innholdet per 100gr: Kcal 90,98gr/ Fett 2,13gr/ Mettede fettsyrer 1,29gr/ Karbohydrat 12,96gr/ Sukkerarter 2,09gr/ Kostfiber 0,11gr/ Protein 4,57gr / Salt 0,59gr

19.09 Fredag:        Grønnsaksgrateng med fullkorn pasta og tomatsaus.

Grateng er laget av ferske grønsaker; potet, kålrabi, løk, brokkoli, bønner og kikerter kokt sammen i en gryte med olivenolje og krydder; pepper og oregano. Den er blandet med fullkorn pasta fusilli og tomat saus laget av tomat pure, hakkede tomater, melk hvete og smør. Til slutt drysset med revet ost på toppen og bakt i oven.

Innholdet per 100gr: Kcal 114,35/ Fett 4,93gr/ Mettede fettsyrer 2,42gr/ Karbohydrat 10,77gr/ Sukkerarter 2,21gr/ Kostfiber 1,9gr/ Protein 5,54gr / Salt 0,31gr