Mat / Meny

Vi har egen kokk, Waldemar, som lager varm mat til oss 4 ganger i uken . Han lager det aller meste av maten fra bunnen av. Vi severer også et grønnsaksfat til alle barn ved 10-tiden, og oppskåret frukt kl. 15.00. All mat og drikke fås nå i barnehagen.

Meny uke 24

09.06 Mandag:      Andre Pinsedag

11.06 Onsdag:       Hjemmelaget gulrotrundstykker med smør og pålegg.

Hjemme bakte rundstykker med gulrot og sammalthvetemel servert med variert pålegg som skinke, salami, postei, paprika osv.

Innholdet per 100gr: Kcal 188,65gr/ Fett 6,78gr/ Mettede fettsyrer 3,2gr/ Karbohydrat 21,60gr/ Sukkerarter 2,44gr/ Kostfiber 2,98gr/ Protein 6,45gr / Salt 0,26gr

12.06 Torsdag:      Pølse-grateng med fullkorn pasta og tomatsaus.

Grateng er laget av Grillpølser og ferske grønsaker; potet, kålrabi, løk, brokkoli, bønner og kikerter kokt sammen i en gryte med olivenolje og krydder; pepper og oregano. Den er blandet med fullkorn pasta og tomat saus laget av tomat pure, hakkede tomater, melk hvete og smør. Til slutt drysset med revet ost på toppen og bakt i oven.

Innholdet per 100gr: Kcal 116,35/ Fett 5,13gr/ Mettede fettsyrer 2,62gr/ Karbohydrat 10,77gr/ Sukkerarter 2,21gr/ Kostfiber 1,9gr/ Protein 5,54gr / Salt 0,31gr

13.06 Fredag:        Håndstekte karbonader med grønnsaker og ris.

Håndstekte karbonader servert med brunsaus kokt på kjøttkraft, løk og krydder, dampkokte brokkoli og fullkorn ris.

Innholdet per 100gr: Kcal 107,90/ Fett 6,29gr/ Mettede fettsyrer 2,24gr/ Karbohydrat 6,03gr/ Sukkerarter 1,36gr/ Kostfiber 0,58gr/ Protein 5,79gr / Salt 0,94gr