Meny uke 21
19.05 Mandag: Fiskeboller med grønnsaker og potetmos.
Vesteraalens fiskeboller kokt i kraft med hvitsaus av fløtte, hvetemel og egg med litt hvitpepper. Serveres med kokte gulrøtter og potetmos av ekte skrelte poteter med ektesmør og fløtte.
Innholdet per 100gr: Kcal 90,98gr/ Fett 2,13gr/ Mettede fettsyrer 1,29gr/ Karbohydrat 12,96gr/ Sukkerarter 2,09gr/ Kostfiber 0,11gr/ Protein 4,57gr / Salt 0,59gr
21.05 Onsdag: Grove bagetter med champignonsopp-tomatstuing og ost.
Raspet champignonsopp kokt med løk i olivenolje, blandet med hakkede tomater, lagt på grove minibagetter og drysset med ost, stekt til slutt i oven.
Innholdet per 100gr: Kcal 115,99gr/ Fett 3,16gr/ Mettede fettsyrer 1,34gr/ Karbohydrat 15,69gr/ Sukkerarter 2,97gr/ Kostfiber 2,00gr/ Protein 4,51gr / Salt 0,34g
22.05 Torsdag: Pølse-grateng med fullkorn pasta og tomatsaus.
Grateng er laget av Grillpølser og ferske grønsaker; potet, kålrabi, løk, brokkoli, bønner og kikerter kokt sammen i en gryte med olivenolje og krydder; pepper og oregano. Den er blandet med fullkorn pasta og tomat saus laget av tomat pure, hakkede tomater, melk hvete og smør. Til slutt drysset med revet ost på toppen og bakt i oven.
Innholdet per 100gr: Kcal 116,35/ Fett 5,13gr/ Mettede fettsyrer 2,62gr/ Karbohydrat 10,77gr/ Sukkerarter 2,21gr/ Kostfiber 1,9gr/ Protein 5,54gr / Salt 0,31gr
23.05 Fredag: Chili con-carne med fullkorn ris.
Chili con carne laget av storfe kjøttdeig, blendede bønner, kikerter, tomatbønner og hakkede tomater kokt i gryte med olivenolje. Serveres med naturelt fullkorn ris..
Innholdet per 100gr: Kcal 104,11gr/ Fett 5,25gr/ Mettede fettsyrer 1,85gr/ Karbohydrat 10,74gr/ Sukkerarter 2,55gr/ Kostfiber 1,88gr/ Protein 5,14gr/ Salt 0,28gr