Mat / Meny

Vi har egen kokk, Waldemar, som lager varm mat til oss 4 ganger i uken . Han lager det aller meste av maten fra bunnen av. Vi severer også et grønnsaksfat til alle barn ved 10-tiden, og oppskåret frukt kl. 15.00. All mat og drikke fås nå i barnehagen.

Meny uke 01

                           

30.12 Mandag:     Fri

01.01 Onsdag:      Nyttår

02.01 Torsdag:      BRØD MED PÅLEGG

03.01 Fredag:        Planleggingsdag

 

Meny uke 02

                           

06.01 Mandag:      Hjemmelaget gulrotrundstykker med smør og pålegg.

Hjemme bakte rundstykker med gulrot og sammalthvetemel servert med variert pålegg som skinke, salami, postei, paprika osv.

Innholdet per 100gr: Kcal 188,65gr/ Fett 6,78gr/ Mettede fettsyrer 3,2gr/ Karbohydrat 21,60gr/ Sukkerarter 2,44gr/ Kostfiber 2,98gr/ Protein 6,45gr / Salt 0,26gr

08.01 Onsdag:      Grove bagetter med champignonsopp-tomatstuing og ost.

Raspet champignonsopp kokt med løk i olivenolje, blandet med hakkede tomater, lagt på grove minibagetter og drysset med ost, stekt til slutt i oven.

Innholdet per 100gr: Kcal 115,99gr/ Fett 3,16gr/ Mettede fettsyrer 1,34gr/ Karbohydrat 15,69gr/ Sukkerarter 2,97gr/ Kostfiber 2,00gr/ Protein 4,51gr / Salt 0,34g

09.01 Torsdag:      Spagetti-saus med fullkornpasta

Hjemmelagd spagettisaus av storfekjøttdeig stekt i panne med olivenolje og løk, blandet med hakkede tomater og krydret med salt og pepper. Servert med fullkorn pasta Fusilli. 

Innholdet per 100gr: Kcal 139,97gr/ Fett 4,10gr/ Mettede fettsyrer 1,69gr/ Karbohydrat 16,43gr/ Sukkerarter 2,24gr/ Kostfiber 2,07gr/ Protein 6,28gr / Salt 0,04gr

10.01 Fredag:        Pizza.

Hjemme bakt pizzabunn av sammalthvetemel med kjøtt/sopp tomatsaus drysset med ost og stekt til slutt i oven. 

Innholdet per 100gr: Kcal 152,89gr/ Fett 3,63gr/ Mettede fettsyrer 1,78gr/ Karbohydrat 21,40gr/ Sukkerarter 1,91gr/ Kostfiber 2,80gr/ Protein 6,26gr / Salt 0,11gr