Meny uke 44
27.10 Mandag: Laksefilet med damp-kokte gulrøtter, hvitsaus og potetmos.
En hel laks filet med skinn uten bein bakt i oven med sitronsaft og pepper, potetmos av ekte skrelte poteter med ektesmør og fløtte, dampkokte brokkoli, hvitsaus med egg hvetemel og olivenolje.
Innholdet per 100gr: Kcal 107,34gr/ Fett 6,27gr/ Mettede fettsyrer 2,14gr/ Karbohydrat 5,60gr/ Sukkerarter 1,34gr/ Kostfiber 0,52gr/ Protein 6,40gr / Salt 0,35gr
29.10 Onsdag: Grønnsaksgrateng med fullkorn pasta og tomatsaus.
Grateng er laget av ferske grønsaker; potet, kålrabi, løk, brokkoli, bønner og kikerter kokt sammen i en gryte med olivenolje og krydder; pepper og oregano. Den er blandet med fullkorn pasta fusilli og tomat saus laget av tomat pure, hakkede tomater, melk hvete og smør. Til slutt drysset med revet ost på toppen og bakt i oven.
Innholdet per 100gr: Kcal 114,35/ Fett 4,93gr/ Mettede fettsyrer 2,42gr/ Karbohydrat 10,77gr/ Sukkerarter 2,21gr/ Kostfiber 1,9gr/ Protein 5,54gr / Salt 0,31gr
30.10 Torsdag: Hjemmelaget torsk-fiskekaker med gulrøtter og ris.
Hjemmelaget torskkarbonader med vårløk, sitronsaft og pepper, servert med dampkokte gulrøtter, hvitsaus med egg hvetemel og olivenolje og fullkorn ris.
Innholdet per 100gr: Kcal 107,27gr/ Fett 6,24gr/ Mettede fettsyrer 3,72gr/ Karbohydrat 3,54gr/ Sukkerarter 1,7gr/ Kostfiber 0,19gr/ Protein 3,73gr / Salt 0,20gr
31.10 Fredag: Vegetar lasagne.
Vegetarlasagne laget av blendede bønner, kikerter og hakkede tomater kokt i gryte med olivenolje, lagt på fullkornslasagneplater og drysset med revet ost på toppen, bakt med bearnaisesaus laget av ekte smør, fløtte, egg og hvete krydret med estragon.
Innholdet per 100gr: Kcal 114,11gr/ Fett 5,25gr/ Mettede fettsyrer 1,85gr/ Karbohydrat 10,74gr/ Sukkerarter 2,55gr/ Kostfiber 1,88gr/ Protein 5,14gr/ Salt 0,28gr