Meny uke 42
13.10 Mandag: Tomatsuppe med brød og smør.
Tomatsuppe er laget av ferske grønsaker; brokkoli, blomkål, gulrøtter, kålrabi, poteter, tomatpure, løk, hakkede tomater og rød paprika kokt sammen og blendet med mikser, krydret med laurbærblad, allehånder, pepper og lett rømme. Serveres med fullkorn brød og Bremykt smør.
Innholdet per 100gr: Kcal 88,21gr/ Fett 2,40gr/ Mettede fettsyrer 0,92gr/ Karbohydrat 12,83gr/ Sukkerarter 2,22gr/ Kostfiber 1,49gr/ Protein 2,71gr / Salt 0,36gr
15.10 Onsdag: Håndstekte karbonader med grønnsaker og ris.
Håndstekte karbonader servert med brunsaus kokt på kjøttkraft, løk og krydder, dampkokte brokkoli og fullkorn ris.
Innholdet per 100gr: Kcal 107,90/ Fett 6,29gr/ Mettede fettsyrer 2,24gr/ Karbohydrat 6,03gr/ Sukkerarter 1,36gr/ Kostfiber 0,58gr/ Protein 5,79gr / Salt 0,94gr
16.10 Torsdag: Hjemmelaget gulrotrundstykker med smør og pålegg.
Hjemme bakte rundstykker med gulrot og sammalthvetemel servert med variert pålegg som skinke, salami, postei, paprika osv.
Innholdet per 100gr: Kcal 188,65gr/ Fett 6,78gr/ Mettede fettsyrer 3,2gr/ Karbohydrat 21,60gr/ Sukkerarter 2,44gr/ Kostfiber 2,98gr/ Protein 6,45gr / Salt 0,26gr
17.10 Fredag: Fiskeboller med grønnsaker og potetmos.
Vesteraalens fiskeboller kokt i kraft med hvitsaus av fløtte, hvetemel og egg med litt hvitpepper. Serveres med kokte gulrøtter og potetmos av ekte skrelte poteter med ektesmør og fløtte.
Innholdet per 100gr: Kcal 90,98gr/ Fett 2,13gr/ Mettede fettsyrer 1,29gr/ Karbohydrat 12,96gr/ Sukkerarter 2,09gr/ Kostfiber 0,11gr/ Protein 4,57gr / Salt 0,59gr