Mat / Meny

Vi har egen kokk, Waldemar, som lager varm mat til oss 4 ganger i uken . Han lager det aller meste av maten fra bunnen av. Vi severer også et grønnsaksfat til alle barn ved 10-tiden, og oppskåret frukt kl. 15.00. All mat og drikke fås nå i barnehagen.

Meny uke 50

                           

08.12 Mandag:      Fiskelasagne av torsk.

Fiskelasagne laget av torsk kokt i gryte, krydret med svartpepper og litt salt blandet med løk stekt i olivenolje, alt kokt sammen med en bearnaisesaus laget av ekte smør, fløtte, egg og hvete krydret med estragon. Lagt på fullkornslasagneplater med kokte hakkede tomater og drysset med revet ost på toppen og stekt i oven.

Innholdet per 100gr: Kcal 100,38gr/ Fett 6,53gr/ Mettede fettsyrer 1,97gr/ Karbohydrat 7,29gr/ Sukkerarter 2,32gr/ Kostfiber 0,68gr/ Protein 7,28gr / Salt 0,17gr

10.12 Onsdag:      Vegetar lasagne.

Vegetarlasagne laget av blendede bønner, kikerter og hakkede tomater kokt i gryte med olivenolje, lagt på fullkornslasagneplater og drysset med revet ost på toppen, bakt med bearnaisesaus laget av ekte smør, fløtte, egg og hvete krydret med estragon.

Innholdet per 100gr: Kcal 114,11gr/ Fett 5,25gr/ Mettede fettsyrer 1,85gr/ Karbohydrat 10,74gr/ Sukkerarter 2,55gr/ Kostfiber 1,88gr/ Protein 5,14gr/ Salt 0,28gr

11.12 Torsdag:      Hjemmelaget torsk-fiskekaker med gulrøtter og ris.

Hjemmelaget torskkarbonader med vårløk, sitronsaft og pepper, servert med dampkokte gulrøtter, hvitsaus med egg hvetemel og olivenolje og fullkorn ris.

Innholdet per 100gr: Kcal 107,27gr/ Fett 6,24gr/ Mettede fettsyrer 3,72gr/ Karbohydrat 3,54gr/ Sukkerarter 1,7gr/ Kostfiber 0,19gr/ Protein 3,73gr / Salt 0,20gr

12.12 Fredag:        Pizza.

Hjemme bakt pizzabunn av sammalthvetemel med kjøtt/sopp tomatsaus drysset med ost og stekt til slutt i oven. 

Innholdet per 100gr: Kcal 152,89gr/ Fett 3,63gr/ Mettede fettsyrer 1,78gr/ Karbohydrat 21,40gr/ Sukkerarter 1,91gr/ Kostfiber 2,80gr/ Protein 6,26gr / Salt 0,11gr