Meny uke 45
03.11 Mandag: Blomkålsuppe med brød.
Blomkålsuppe er laget av ferske grønsaker; brokkoli, blomkål, gulrøtter, purre, kålrabi, poteter og løk paprika kokt sammen og blendet med mikser, krydret med laurbærblad, allehånder, hvit pepper og lett rømme. Serveres med fullkorn brød og Bremykt smør.
Innholdet per 100gr: Kcal 79,55gr/ Fett 2,38gr/ Mettede fettsyrer 1,05gr/ Karbohydrat 10,73gr/ Sukkerarter 1,58gr/ Kostfiber 1,68gr/ Protein 2,62gr / Salt 0,30gr
05.11 Onsdag: Grove bagetter med champignonsopp-tomatstuing og ost.
Raspet champignonsopp kokt med løk i olivenolje, blandet med hakkede tomater, lagt på grove minibagetter og drysset med ost, stekt til slutt i oven.
Innholdet per 100gr: Kcal 115,99gr/ Fett 3,16gr/ Mettede fettsyrer 1,34gr/ Karbohydrat 15,69gr/ Sukkerarter 2,97gr/ Kostfiber 2,00gr/ Protein 4,51gr / Salt 0,34g
06.11 Torsdag: Fiskegrateng av torsk.
Hjemmelaget fiskegrateng av torsk kokt i en gryte med lapskausblanding, løk stekt i olivenolje og krydret med hvit pepper. Blandet med fullkorn pasta og fløtesaus krydret med muskat og karri drysset med rødpaprika og revet ost på toppen, stekt til slutt i oven.
Innholdet per 100gr: Kcal 107,27gr/ Fett 6,24gr/ Mettede fettsyrer 3,72gr/ Karbohydrat 3,54gr/ Sukkerarter 1,7gr/ Kostfiber 0,19gr/ Protein 3,73gr / Salt 0,20gr
07.11 Fredag: Italiensk Lasagne
Tomat og kjøtt saus er laget av storfekjøttdeig stekt i panne krydret med svartpepper og litt salt blandet med løk stekt i olivenolje og kokt i en time med hakkede tomater, lagt på fullkornslasagneplater og drysset med revet ost på toppen, bakt med bearnaisesaus laget av ekte smør, fløtte, egg og hvete krydret med estragon.
Innholdet per 100gr: Kcal 127,39gr/ Fett 7,35gr/ Mettede fettsyrer 3,16gr/ Karbohydrat 7,36gr/ Sukkerarter 2,31gr/ Kostfiber 0,68gr/ Protein 7,69gr / Salt 0,14gr